Criza coronavirusului pune presiune inclusiv pe Federația Rusă, unde mesajele inițiale, liniștitoare, venite de la Kremlin au fost până la urmă infirmate de realitatea brută. Numărul cazurilor și al deceselor crește în această țară, iar cozile cu ambulanțe care așteaptă să-și predea pacienții unităților de primiri urgențe au devenit o imagine greu de privit.

Într-un interviu acordat Universul.net, Armand Goșu, un bun cunoscător al spațiului ex-sovietic, explică în ce fel a interferat criza de Covid-19 cu planurile președintelui Putin de a rămâne pe termen nedefinit la putere, ce fel de falii a scos la lumină, în interiorul sistemului, și cum a evoluat relația liderului de la Kremlin cu noul său guvern.

Universul.net: La general vorbind, există un impact al pandemiei de coronavirus asupra politicii interne a Federației Ruse? Înaintea de apariția acestei probleme, printre dosarele mari, era și cel al soluțiilor lui Vladimir Putin pentru rămânerea la putere și după expirarea mandatului său de președinte. 

Armand Goșu: În ultima lună și jumătate, Putin a primit trei mari lovituri. Pandemia de coronavirus l-a obligat să anuleze referendumul fixat pentru 22 aprilie, de modificare a Constituției, care finaliza procesul început la 15 ianuarie, odată cu schimbarea lui Dmitri Medvedev din fruntea guvernului federal. Modificarea legii fundamentale ar fi trebuit să creeze condițiile rămânerii la putere a lui Putin și după 2024, odată cu expirarea acestui al patrulea mandat de președinte.

mai mult la  /universul.net/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.